A FinalWire leleplezte az AIDA64 v4.50 frissítést2014. 05. 28.

Elkészült az AIDA64 termékcsalád 4.50-es verziója. Az elismert rendszer-információs szoftvercsalád mind a négy tagja megkapta a frissítést, így a népszerű PC-diagnosztikai és sebességmérő program, az AIDA64 Extreme, valamint a vállalati felhasználóknak szánt eszközmenedzsment- és rendszerteszt-megoldás, az AIDA64 Business is.

Újabb GPGPU-benchmark és DDR4-támogatás

Az új kiadásban bemutatkozik egy többszálú OpenCL GPGPU AES-256 benchmark, amelynek segítségével lehetőség nyílik a modern grafikus processzorok és APU-k AES-256 adattitkosítási teljesítményének mérésére. A májusi AIDA64 ezen felül bővített információkkal szolgál a legújabb AMD Radeon grafikus vezérlők Mantle API felületéről, valamint támogatja a legújabb grafikus technológiákat és háttértárolókat.

„Természetesen az új technológiákat, innovációkat szorosan követő frissítéseink mellett az AIDA64 fő funkciói is kiemelten fontosak az ügyfeleink számára. A Microsoft Windows XP támogatásának megszűnése körül kialakult turbulenciát mi is éreztük, hiszen szoftverünk segítségével pontos képet kaphatnak és kaphattak a rendszerüzemeltetők a saját hálózatukban használt gépek szoftver- és hardverelemeiről. Az AIDA64-gyel akár a legnagyobb nagyvállalati rendszerről is percek alatt pontos statisztika készíthető, és kideríthető, hogy hol fut még elavult szoftver, így a szükséges frissítések volumene, költsége jól tervezhető” – mondta el Tóth Péter, az AIDA64 termékek hivatalos magyarországi disztribútorának, a SZEROTO Kft.-nek az ügyvezető igazgatója.

E célra jól használható a szoftvercsalád tavalyi átalakításakor bevezetett új termék, az AIDA64 Network Audit is. A csúcskategóriás AIDA64 Business mellett elérhető, de annál jóval olcsóbban licencelhető megoldás ugyanis kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható.

Új szolgáltatások és fejlesztések

  • OpenCL GPGPU AES-256 adattitkosítási sebességmérés
  • Bővített AMD Mantle grafikus vezérlő diagnosztika
  • Intel H97 és Z97 lapkakészletes alaplapok támogatása
  • Intel „Haswell-E” CPU és DDR4 memória modulok bővített támogatása
  • DDR4 XMP 2.0 memóriaprofilok támogatása
  • A-Data SP920 SSD támogatás
  • AMD Radeon R9 295X2, FirePro W9100 GPU diagnosztika
  • nVIDIA GeForce GT 740, GeForce GTX Titan Z GPU diagnosztika

Az AIDA64 programcsalád tavaly novembertől három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást foglal magába. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál. A termékek mellett szintén a tavalyi év végén újult meg az AIDA64 magyar weboldala is: így már egy korszerű, a korábbinál látványosabb és egyben bővebb információkat tartalmazó felületen tájékozódhatnak a látogatók a világszerte több mint 1,2 millió ügyfél által használt megoldásokról.

További cikkek
FinalWire Launches AIDA64 v7.35
Leggi di più
FinalWire Announces AIDA64 v7.30
Leggi di più
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Leggi di più

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.