A FinalWire leleplezte az AIDA64 v4.50 frissítést2014. 05. 28.

Elkészült az AIDA64 termékcsalád 4.50-es verziója. Az elismert rendszer-információs szoftvercsalád mind a négy tagja megkapta a frissítést, így a népszerű PC-diagnosztikai és sebességmérő program, az AIDA64 Extreme, valamint a vállalati felhasználóknak szánt eszközmenedzsment- és rendszerteszt-megoldás, az AIDA64 Business is.

Újabb GPGPU-benchmark és DDR4-támogatás

Az új kiadásban bemutatkozik egy többszálú OpenCL GPGPU AES-256 benchmark, amelynek segítségével lehetőség nyílik a modern grafikus processzorok és APU-k AES-256 adattitkosítási teljesítményének mérésére. A májusi AIDA64 ezen felül bővített információkkal szolgál a legújabb AMD Radeon grafikus vezérlők Mantle API felületéről, valamint támogatja a legújabb grafikus technológiákat és háttértárolókat.

„Természetesen az új technológiákat, innovációkat szorosan követő frissítéseink mellett az AIDA64 fő funkciói is kiemelten fontosak az ügyfeleink számára. A Microsoft Windows XP támogatásának megszűnése körül kialakult turbulenciát mi is éreztük, hiszen szoftverünk segítségével pontos képet kaphatnak és kaphattak a rendszerüzemeltetők a saját hálózatukban használt gépek szoftver- és hardverelemeiről. Az AIDA64-gyel akár a legnagyobb nagyvállalati rendszerről is percek alatt pontos statisztika készíthető, és kideríthető, hogy hol fut még elavult szoftver, így a szükséges frissítések volumene, költsége jól tervezhető” – mondta el Tóth Péter, az AIDA64 termékek hivatalos magyarországi disztribútorának, a SZEROTO Kft.-nek az ügyvezető igazgatója.

E célra jól használható a szoftvercsalád tavalyi átalakításakor bevezetett új termék, az AIDA64 Network Audit is. A csúcskategóriás AIDA64 Business mellett elérhető, de annál jóval olcsóbban licencelhető megoldás ugyanis kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható.

Új szolgáltatások és fejlesztések

  • OpenCL GPGPU AES-256 adattitkosítási sebességmérés
  • Bővített AMD Mantle grafikus vezérlő diagnosztika
  • Intel H97 és Z97 lapkakészletes alaplapok támogatása
  • Intel „Haswell-E” CPU és DDR4 memória modulok bővített támogatása
  • DDR4 XMP 2.0 memóriaprofilok támogatása
  • A-Data SP920 SSD támogatás
  • AMD Radeon R9 295X2, FirePro W9100 GPU diagnosztika
  • nVIDIA GeForce GT 740, GeForce GTX Titan Z GPU diagnosztika

Az AIDA64 programcsalád tavaly novembertől három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást foglal magába. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál. A termékek mellett szintén a tavalyi év végén újult meg az AIDA64 magyar weboldala is: így már egy korszerű, a korábbinál látványosabb és egyben bővebb információkat tartalmazó felületen tájékozódhatnak a látogatók a világszerte több mint 1,2 millió ügyfél által használt megoldásokról.

További cikkek
FinalWire Announces AIDA64 v7.30
Elolvasom
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Elolvasom
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.