Licencelési információ

Kérjük, vásárlás előtt olvassa el az alábbi tájékoztatót!

Hogyan működik a licencelés?

Az AIDA64 szoftverek a FinalWire Kft. által licencelt formában érhetők el. A FinalWire Kft. a licenctulajdonosoknak nem a termékek tulajdonjogát, csupán azok felhasználási jogát (licencét) adja át, és a végfelhasználói licencszerződésben foglaltak szerint engedélyezi a felhasználóknak a szoftverek használatát.

Amikor a felhasználó megvásárolja a licencet, és megkapja a termékkulcsot – amely lehetővé teszi számára, hogy teljes funkcionalitás mellett tudja használni a terméket –, egyben elfogadja a végfelhasználói licencszerződést is, és ezzel a termék jogosult felhasználójává válik.

A teljes licencszerződés a szoftvertelepítés során tekinthető meg, illetve a telepítés vagy a kicsomagolás után az AIDA64 főkönyvtárán belüli „license.txt” fájlban érhető el.

Terméktámogatás és licenckövetés

A licenctulajdonos a licenc teljes – 1 vagy 2 éves – időtartama alatt jogosult térítésmentes terméktámogatás igénybevételére és az új programverziók használatára. A termék a licencidőszak lejárta után is használható marad, azonban már nem jár hozzá terméktámogatás és programfrissítés. A lejárt licenccel rendelkező felhasználók ugyanakkor kedvezményesen újíthatják meg a licencet.

A FinalWire Kft. e-mailben, vagy az AIDA64-fórumban nyújt támogatást az ügyfelek számára.

Licencváltozatok

Az AIDA64 termékcsaládba tartozó szoftverek eltérő licenceléssel érhetők el:

AIDA64 Extreme licenc: ez a licenc a termék otthoni, magáncélú felhasználását teszi lehetővé egy személy számára, legfeljebb 3 számítógépen. Használata üzleti felhasználásra nem engedélyezett.

AIDA64 Engineer licenc: ez a licenc a termék üzleti célú felhasználását teszi lehetővé egy vállalati IT-szakember (mérnök) számára, adott vállalaton, intézményen belül korlátlan számú számítógépen. A licenc számítógép-szerelők számára is biztosítja a lehetőséget arra, hogy az ügyfeleiknek nyújtott szolgáltatás során használják a terméket.

AIDA64 Network Audit és AIDA64 Business licenc: ez a licenc a termék üzleti célú felhasználását teszi lehetővé egy vállalat vagy intézmény adott számú számítógépén. A licenccel a termék kizárólag a vállalat vagy intézmény tulajdonában lévő, a vásárláskor meghatározott mennyiségű számítógépen használható.

Próbaváltozatok

Az AIDA64 próbaváltozata 30 napig használható, ingyenesen letölthető weboldalunkról. A 30 napos próbaidőszak alatt a szoftver korlátozott funkcionalitással működik, így nem jelenít meg minden, a számítógépről összegyűjtött információt. A próbaidőszak lejárta után a termék csak akkor használható tovább, ha érvényes licenckulccsal aktiválják. Az aktiválást követően az összes funkció elérhetővé válik a felhasználó számára – ehhez a programot nem szükséges újratelepíteni.

Terméklicenc vásárlása

Licencet a www.aida64.hu weboldalon a „Vásárlás” menüpont alatt található lapon lehet vásárolni. A vásárlás menetének leírását az ÁSZF tartalmazza. Kérjük, vásárlás előtt ellenőrizze, hogy számítógépe megfelel-e a szoftver minimális rendszerkövetelményeinek!

Terméklicenc megújítása

A korábban vásárolt licenc megadásával kedvezményesen megújíthatja licenckulcsát a www.aida64.hu weboldalon a „Vásárlás” lapon a „Megújítás” gombra kattintva. A vásárlás után kapott új licenckulcsot szükséges a szoftverben megadni.

Terméklicenc módosítása

Amennyiben a licenckulcs támogatásának lejárati ideje még 3 hónapnál több, úgy akár megújítás nélkül módosítható a licenc darabszáma és csak a lejárati dátumig hátralévő napokért kell fizetni. A licenchez tartozó darabszám a www.aida64.hu weboldalon az „Vásárlás” menüpont alatt a „Megújítás” vagy a „Licencbővítés” pontja alatt bővíthető, vagy csökkenthető. A vásárlás után kapott új licenckulcsot szükséges a szoftverben megadni.

Terméklicenctípus váltása

Lehetőség van az AIDA64 Business és az AIDA64 Network Audit termékek közötti váltásra. A váltás folyamata megegyezik a megújítás és módosítás menetével, csupán a terméket szükséges módosítani a megrendelés folyamatában. Ez alapján a webshopunk automatikusan kalkulálja a termék értékének megfelelően az árat.

Termék aktiválása

Az AIDA64 termékeket a licenckulcs megadása után lehet teljeskörű funkcionalitással használni, legyen az vásárolt vagy tesztlicenc. A licenckulcsot a szoftver „Súgó” menüpontjában lévő „Termékkulcs beírása…” ablakban adhatja meg.

Az AIDA64 próbaváltozatai teljes értékű, licencelt programmá alakíthatók a vásárlás során kapott termékkulcs megadásával. Ehhez a programot nem szükséges újratelepíteni.

Fizetési módok

A www.aida64.hu weboldalon leadott megrendeléseket banki átutalással, Barion-on vagy PayPal-on keresztül lehet kifizetni. A fizetési módokról bővebb tájékoztatást az ÁSZF tartalmaz.

Elveszett regisztrációs kulcs

Amennyiben elvesztette az AIDA64 aktiválásához kapott termékkulcsot, kérjük töltse ki az „Elveszett licenc újra küldése” űrlapunkat.


2023. február 7.