A Windows 10 RTM támogatásával és frissített felülettel érkezik az AIDA64 5.302015. 07. 28.

Bővült a mobilos appok köre is: az AIDA64 első magyar alkalmazás a Samsung által fejlesztett Tizen platformra 

A FinalWire frissítette az AIDA64 rendszer-információs szoftvere PC-s változatait. Az 5.30-as verziószámmal megjelent új kiadás támogatja a Microsoft legújabb operációs rendszerének végleges változatát, a Windows 10 RTM-et, és ennek modern dizájnnyelvéhez illeszkedő, frissített felhasználói felületet is kapott. Azoknak sem kell azonban aggódnia, akik a régi, megszokott felületet részesítik előnyben: az új Windows 10-es GUI ki- és bekapcsolható.

Az új PC-s verzió megjelenésével párhuzamosan újabb platformmal bővült az AIDA64 tavasszal bevezetett mobilalkalmazás-portfóliója is: a három nagy mobilos rendszer mellé most Tizenre is elérhetővé vált a program. Ez ugyan ma még egy kevésbé ismert ökoszisztéma, de már most is több mint 1 millió erre épülő Samsung készülék van forgalomban Dél-Ázsiában.

Az AIDA64 fejlesztőinek célja, hogy minél több asztali és hordozható platformon elérhetővé tegyék a szoftvert. A mobilos nyitás sikerét mutatja, hogy Androidon, Windows Phone-on és iOS-en összesen már több mint negyedmillió felhasználó telepítette az alkalmazást.

 „A verziófrissítéseknél mindig fontos szempont, hogy az otthoni felhasználók, a rendszerintegrátorok és rendszergazdák munkája zökkenőmentes legyen, és a legújabb hardvereken és operációs rendszereken is tudják használni a szoftvereinket. A Windows 10-re és az Intel Skylake processzorokra várhatóan nagyon sokan fognak váltani, így kiemelten kezeltük ezek támogatását” – mondta Miklós Tamás, az AIDA64-et készítő FinalWire Kft. ügyvezető igazgatója „A Tizenre fejlesztett mobilalkalmazás programozói szempontból volt nagy kihívás számunkra, mert a még gyerekcipőben járó ökoszisztémában sok problémával mi szembesültünk először. Ha nem is várunk óriási robbanást e platformtól, számunkra fontos eredmény, hogy elsők között jelenhettünk meg ezen az ígéretes piacon is.”

Új szolgáltatások és fejlesztések az 5.30-as verzióban

  • Microsoft Windows 10 RTM és Windows Server 2016 RTM támogatása
  • AVX2- és FMA-optimalizált, 64 bites benchmarkok Intel Skylake és Broadwell-H processzorokhoz
  • 64 bites optimalizált sebességmérés Intel Braswell és Cherry Trail CPU-kon
  • AVX- és SSE-optimalizált, 64 bites benchmarkok AMD Nolan APU-n
  • AMD Stoney APU-k előzetes támogatása
  • Intel Cannonlake, Goldmont, Skylake-E/EN/EP/EX CPU-k előzetes támogatása
  • AlphaCool Heatmaster II érzékelőeszköz támogatása
  • Modding-FAQ, Noteu, Saitek Pro Flight Instrument Panel, Saitek X52 Pro, UCSD LCD-k támogatása
  • Álló tájolás (portré mód) AlphaCool és Samsung SPF LCD-ken
  • SMBIOS 3.0 támogatása
  • Kingston HyperX Savage, OCZ Trion 100, OCZ Vector 180 SSD-k bővített kezelése
  • AMD Radeon Rx 300 és R9 Fury család GPU-inak diagnosztikája
  • NVIDIA GeForce GTX 980 Ti és Tesla M60 GPU-k diagnosztikája

A windowsos PC-ken futó AIDA64 programcsalád három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást tartalmaz. A hardverdiagnosztikai funkciókkal kibővített csúcstermék, az AIDA64 Business mellett elérhető a kifejezetten hardver- és szoftverleltározási célokra használható, olcsóbban licencelhető AIDA64 Network Audit, valamint a teljesen önállósított AIDA64 Engineer, amely az otthoni felhasználóknak szánt AIDA64 Extreme verziónál immár több szolgáltatást kínál. A mai nappal az összes kiadás frissült az 5.30-as verzióra.

További cikkek
FinalWire Launches AIDA64 v7.35
Elolvasom
FinalWire Announces AIDA64 v7.30
Elolvasom
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.