Kibővült mobilportfólióval ünnepli 20. születésnapját az AIDA642015. 06. 05.

Elkészült az AIDA64 rendszer-információs szoftver iOS és Windows Phone eszközökre optimalizált változata, így már az iPhone-, iPad- és iPod touch tulajdonosok, valamint a windowsos telefonokat és tableteket használók is pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen hardver és szoftver dolgozik készülékeikben. Az ingyenesen letölthető alkalmazások felületének kialakításánál a FinalWire szakemberei az adott platform dizájnnyelvét vették alapul, így az AIDA64 okostelefonos felhasználói az általuk megszokott vizuális környezetben használhatják a diagnosztikai programot.

„A két új app megjelenésével teljessé vált az AIDA64 mobilportfóliója, és bízunk benne, hogy a program iOS és Windows Phone rendszereken is olyan népszerű lesz, mint a március elején kiadott androidos kiadás, amelyet a bemutatása óta több mint 160 ezer alkalommal töltöttek le” – mondta el Miklós Tamás, az AIDA64-et készítő FinalWire Kft. vezető fejlesztője. „Az AIDA64 fejlesztését pontosan 20 évvel ezelőtt kezdtük el, és túlzás nélkül mondhatom: hatalmas utat tettünk meg a DOS felületen futó programtól a legújabb mobileszközökre optimalizált verzióig. Ahogy az elmúlt két évtizedben, ezután is arra fogunk törekedni, hogy folyamatosan kövessük a technológiai újdonságokat, és minél pontosabb hardver- és szoftverinformációval lássuk el felhasználóinkat.”

A két új, ingyenesen letölthető alkalmazás az AIDA64 20. születésnapján jelenik meg. A rendszer-információs programok területén mára etalonná vált szoftver ősének, az ASMDemónak a fejlesztése 1995 júniusában kezdődött el, és az akkor még DOS-os környezetben futó, a PC-k hardveréről és a szoftverkörnyezetről alapvető információkat nyújtó program 1996-ban vált nyilvánosan elérhetővé.

Az AIDA64 iOS operációs rendszerre készült kiadása, amely az iOS 7.0-s vagy újabb változatait futtató készülékeken használható, ingyenesen letölthető az App Store-ból. A windowsos telefonokra szánt verzió – ez Windows Phone 8.1-re vagy Windows 10 Mobile Preview-ra telepíthető – szintén ingyen érhető el a Windows Phone Store-ban. Jelenleg mindkét alkalmazás angol nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik.

A FinalWire tervei szerint Windows Phone rendszerre 2015 második felében érkezik majd a UWP (Universal Windows Platform) kiadás, amely lehetővé teszi, hogy ugyanaz az alkalmazás minden platformon, így asztali Windows 10-en, telefonokon, táblagépen, később pedig az Xboxon és a HoloLensen is fusson.

További cikkek
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Elolvasom
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Elolvasom
FinalWire Rolls Out AIDA64 v6.92
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.