Megjelent az AIDA64 6.25-ös verziója2020. 04. 07.

AMD Radeon RX 5600 XT és a közelgő Intel CPU-k támogatása

BUDAPEST, Magyarország - 2020. április 7. - A FinalWire bejelentette az AIDA64 rendszer-információs szoftvercsalád új, 6.25-as verzióját. Az AIDA64 Extreme sokrétű diagnosztikai és teljesítménymérési eszköz az otthoni felhasználók számára; megjelent az AIDA64 Engineer kiadása professzionális diagnosztikai és benchmarking megoldás a vállalati informatikusok és mérnökök számára; kiadásra került az AIDA64 Network Audit, amely egy dedikált hálózati leltározó eszköz a vállalat hálózati géppark eszközeinek gyűjtésére és kezelésére; és elérhető az AIDA64 Business, amely minden funkciót magába foglalva egy teljes hálózat menedzsment megoldás vállalkozások számára.

Az AIDA64 legújabb kiadása képes megjeleníteni a szenzoradatokat az El Gato Stream Deck LCD-jén és az SteelSeries OLED kijelzőin. Támogatja a legújabb AMD és Intel CPU platformokat, valamint az új grafikus és GPGPU számítási technológiákat az AMD és az nVIDIA által egyaránt.

Az androidos AIDA64 mobil app már elérhető a Huawei AppGallery-ben is. A hat AIDA64 mobil appot már összesen több mint 10 millióan töltötték le.

Új szolgáltatások és fejlesztések

  • Aqua Computer Octo érzékelő támogatás
  • Intel „Elkhart Lake”, „Jasper Lake”, „Rocket Lake” processzorok előzetes kezelése
  • Art.Lebedev Optimus Popularis, El Gato Stream Deck LCD kijelzők támogatása
  • SteelSeries Apex 7, Apex Pro OLED kijelzők kezelése
  • Intel Z490 chipsetes alaplapok továbbfejlesztett kezelése
  • SMBIOS 3.4.0 támogatás
  • AMD Radeon RX 590 GME, Radeon RX 5500 GPU-k támogatása
  • nVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, GeForce MX330, GeForce MX350 GPU diagnosztika

AIDA64 Tavaszi Frissítés

Optimalizált 64-bit benchmarkok az AMD Zen 2 “Renoir” APU számára

Az AIDA64 CPUID panel, a Cache & Memory Benchmark panel, a GPGPU Benchmark panel, a System Stability Test és az összes gyorsítótár, memória és processzor teljesítménymérések teljes mértékben optimalizálva lettek az AMD Zen 2 “Renoir” asztali és mobil APU-khoz, az AVX2, FMA3, AES-NI és SHA utasítások felhasználásával. Részletes chipkészletinformáció az integrált memóriavezérlőkhöz és az integrált déli hídhoz az AMD Zen 2 processzorok számára. PCI Express 4.0 vezérlők és eszközök támogatása. Továbbfejlesztett támogatás a 3. generációs AMD Threadripper processzorokhoz. A 4. generációs Ryzen asztali CPU-k előzetes támogatása. Javított lookup a program indításakor több CPU csoportot tartalmazó rendszereknél.

AVX-512 gyorsított teljesítménymérés az Intel “Ice Lake” processzorok számára

64-bites többszálú AVX-512 optimalizált teljesítménymérés az Intel Core 10000 Series “Ice Lake” mobil processzorok és az Intel “Ice Lake” szerver processzorok számára. Az AIDA64 teljesítménymérés és a Rendszerstabilitás-teszt most hasznosítja a AVX-512, AVX2, AVX, Fused Multiply-Add (FMA) utasításokat, valamint a AES-NI képes Intel processzorok hardveres gyorsítását. Az AVX és a AVX-512 használata mostantól választható az AIDA64 Rendszerstabilitás tesztben. Legfeljebb 32 processzorcsoport támogatása az AIDA64 Business-ben, AIDA64 Engineer-ben és AIDA64 Network Audit-ban, valamint 4 processzor csoport támogatása az AIDA64 Extreme-ben. Továbbá előzetes támogatást kaptak az Intel „Elkhart Lake”, „Jasper Lake”, „Rocket Lake” processzorok, és javítások érkeztek az Intel Z490 lapkakészletű alaplapokhoz.

A legújabb hardver technológiák támogatása

Többszálú OpenCL GPGPU teljesítménymérések, grafikus processzorok, OpenGL és GPGPU részletek, hőmérséklet és ventilátor figyelés érhető el a legújabb GPU-khoz: AMD Radeon Pro W5700, Radeon Pro WX 8200, Radeon RX 560 XT, Radeon RX 590 GME, Radeon RX 5300M, Radeon RX 5500 Series, Radeon RX 5600 XT; nVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, GeForce MX330, GeForce MX350, Tesla PG500-216, Tesla PG503-216. Aqua Computer Octo érzékelő támogatás. Art.Lebedev Optimus Popularis, El Gato Stream Deck LCD támogatás. SteelSeries Apex 7, Apex Pro OLED  kijelzők támogatása.

További cikkek
FinalWire Readies AIDA64 v7.20
Leggi di più
FinalWire Introduces AIDA64 v7.00
Leggi di più
FinalWire Rolls Out AIDA64 v6.92
Leggi di più

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.