Megjelent az AIDA64 6.25-ös verziója2020. 04. 07.

AMD Radeon RX 5600 XT és a közelgő Intel CPU-k támogatása

BUDAPEST, Magyarország - 2020. április 7. - A FinalWire bejelentette az AIDA64 rendszer-információs szoftvercsalád új, 6.25-as verzióját. Az AIDA64 Extreme sokrétű diagnosztikai és teljesítménymérési eszköz az otthoni felhasználók számára; megjelent az AIDA64 Engineer kiadása professzionális diagnosztikai és benchmarking megoldás a vállalati informatikusok és mérnökök számára; kiadásra került az AIDA64 Network Audit, amely egy dedikált hálózati leltározó eszköz a vállalat hálózati géppark eszközeinek gyűjtésére és kezelésére; és elérhető az AIDA64 Business, amely minden funkciót magába foglalva egy teljes hálózat menedzsment megoldás vállalkozások számára.

Az AIDA64 legújabb kiadása képes megjeleníteni a szenzoradatokat az El Gato Stream Deck LCD-jén és az SteelSeries OLED kijelzőin. Támogatja a legújabb AMD és Intel CPU platformokat, valamint az új grafikus és GPGPU számítási technológiákat az AMD és az nVIDIA által egyaránt.

Az androidos AIDA64 mobil app már elérhető a Huawei AppGallery-ben is. A hat AIDA64 mobil appot már összesen több mint 10 millióan töltötték le.

Új szolgáltatások és fejlesztések

  • Aqua Computer Octo érzékelő támogatás
  • Intel „Elkhart Lake”, „Jasper Lake”, „Rocket Lake” processzorok előzetes kezelése
  • Art.Lebedev Optimus Popularis, El Gato Stream Deck LCD kijelzők támogatása
  • SteelSeries Apex 7, Apex Pro OLED kijelzők kezelése
  • Intel Z490 chipsetes alaplapok továbbfejlesztett kezelése
  • SMBIOS 3.4.0 támogatás
  • AMD Radeon RX 590 GME, Radeon RX 5500 GPU-k támogatása
  • nVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, GeForce MX330, GeForce MX350 GPU diagnosztika

AIDA64 Tavaszi Frissítés

Optimalizált 64-bit benchmarkok az AMD Zen 2 “Renoir” APU számára

Az AIDA64 CPUID panel, a Cache & Memory Benchmark panel, a GPGPU Benchmark panel, a System Stability Test és az összes gyorsítótár, memória és processzor teljesítménymérések teljes mértékben optimalizálva lettek az AMD Zen 2 “Renoir” asztali és mobil APU-khoz, az AVX2, FMA3, AES-NI és SHA utasítások felhasználásával. Részletes chipkészletinformáció az integrált memóriavezérlőkhöz és az integrált déli hídhoz az AMD Zen 2 processzorok számára. PCI Express 4.0 vezérlők és eszközök támogatása. Továbbfejlesztett támogatás a 3. generációs AMD Threadripper processzorokhoz. A 4. generációs Ryzen asztali CPU-k előzetes támogatása. Javított lookup a program indításakor több CPU csoportot tartalmazó rendszereknél.

AVX-512 gyorsított teljesítménymérés az Intel “Ice Lake” processzorok számára

64-bites többszálú AVX-512 optimalizált teljesítménymérés az Intel Core 10000 Series “Ice Lake” mobil processzorok és az Intel “Ice Lake” szerver processzorok számára. Az AIDA64 teljesítménymérés és a Rendszerstabilitás-teszt most hasznosítja a AVX-512, AVX2, AVX, Fused Multiply-Add (FMA) utasításokat, valamint a AES-NI képes Intel processzorok hardveres gyorsítását. Az AVX és a AVX-512 használata mostantól választható az AIDA64 Rendszerstabilitás tesztben. Legfeljebb 32 processzorcsoport támogatása az AIDA64 Business-ben, AIDA64 Engineer-ben és AIDA64 Network Audit-ban, valamint 4 processzor csoport támogatása az AIDA64 Extreme-ben. Továbbá előzetes támogatást kaptak az Intel „Elkhart Lake”, „Jasper Lake”, „Rocket Lake” processzorok, és javítások érkeztek az Intel Z490 lapkakészletű alaplapokhoz.

A legújabb hardver technológiák támogatása

Többszálú OpenCL GPGPU teljesítménymérések, grafikus processzorok, OpenGL és GPGPU részletek, hőmérséklet és ventilátor figyelés érhető el a legújabb GPU-khoz: AMD Radeon Pro W5700, Radeon Pro WX 8200, Radeon RX 560 XT, Radeon RX 590 GME, Radeon RX 5300M, Radeon RX 5500 Series, Radeon RX 5600 XT; nVIDIA GeForce GTX 1650 Ti, GeForce MX330, GeForce MX350, Tesla PG500-216, Tesla PG503-216. Aqua Computer Octo érzékelő támogatás. Art.Lebedev Optimus Popularis, El Gato Stream Deck LCD támogatás. SteelSeries Apex 7, Apex Pro OLED  kijelzők támogatása.

További cikkek
A FinalWire bemutatja az AIDA64 v6.70-et
Elolvasom
A FinalWire bemutatja az AIDA64 v6.60-at
Elolvasom
FinalWire kiadta az AIDA64 v6.50-et
Elolvasom

Árak és elérhetőség

A PC-re szánt szoftverek 30 napos ingyenes próbaváltozatát a Letöltés oldalunkon tudja elérni. Az árakról bővebb információt az Vásárlás oldalon talál.

A FinalWire-ról

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a budapesti székhelyű FinalWire Kft., amelynek alapító tagjai már több mint két évtizede foglalkoznak rendszeralkalmazások készítésével. Jelenleg tíz termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett rendszer-információs, diagnosztikai és sebességmérő alkalmazás, az AIDA64 Extreme, a vállalati mérnökök, informatikusok igényeihez szabott AIDA64 Engineer, a céges hardver- és szoftverleltárt elkészítő AIDA64 Network Audit, a vállalati IT-eszközök átfogó kezelését megvalósító AIDA64 Business, valamint az Android-, Windows Phone-, iOS-, Ubuntu Touch-, Tizen- és Sailfish OS-alapú készülékekre kiadott mobilalkalmazások.