Linux Extension for AIDA64

A Linux Extension for AIDA64 egy olyan kiegészítő az AIDA64 termékcsaládhoz, mely lehetővé teszi, hogy a vállalatok a linuxos klienseikről is összegyűjthessék a leltárazáshoz szükséges riportokat. Segítségével a hálózatba kötött linuxos számítógépekről olyan formátumban készíthető hardver- és szoftverleltár, melyet az AIDA64 Business és AIDA64 Network Audit kiadása importálni tud az adatbázisába és fel tud dolgozni. A Linux Extension for AIDA64-et nem szükséges minden vállalati számítógépre egyenként feltelepíteni, elég csupán egy központilag megosztott könyvtárból futtatni. A szoftver beüzemelés egyszerűen és hatékonyan elvégezhető – ehhez nyújt segítséget a letölthető Beüzemelési segédlet.

Automatizált hálózati leltár

Parancssori kapcsolók segítségével a Linux Extension for AIDA64 automatikusan képes a hálózatba kötött számítógépek hardver- és szoftverinformációit összegyűjteni, majd az adatokat CSV-fájlba menteni. Az elkészült riportokat – a windowsos kliensekről közvetlenül gyűjtött információkkal együtt – az AIDA64 leltárkezelője tudja feldolgozni, ezzel elkészítve a céges hálózati leltárt, valamint a hardver- és szoftverelemek megoszlási statisztikáját.

Hardverfelismerés

Összegzést mutat a számítógép alaplapjának, processzorának, memóriájának tulajdonságairól, megjelenítőiről, multimédia-eszközeiről, háttértárairól, köteteiről, beviteli eszközeiről, a hálózatról, perifériákról és a DMI-információiról.

A Linux Extension for AIDA64 hardverfelismerés céljából az LSHW-t használja.

Szoftveranalitika

A szoftver listázza a betöltött folyamatokat, szolgáltatásokat és a telepített programokat.

Az operációs rendszerünkről is részletes információt kapunk; a telepítés idejét, üzemidőt, valamint a komponensek verziószámát is megtekinthetjük.


Letöltés Beüzemelési segédlet Kézikönyv