A Leltárkezelő miért nem jelenít meg minden információt?

BE Product imageAE Product image

Az AIDA64 rendkívül részletes információkkal szolgál a számítógépekről, például csak a DMI-oldal körülbelül 1175 sornyi adatot tartalmaz. Annak érdekében, hogy a hálózati leltár mindenki számára egyszerűen kezelhető legyen, a szoftver beépített Leltárkezelője csak a legfontosabb információkat jeleníti meg. Csak érdekességképpen: egy teljes riport körülbelül 26 000 sornyi információt tartalmaz, míg egy audit riport csupán 1800 sornyit.

Ha a Leltárkezelőben nem látható adatokra vagyunk kíváncsiak, adatbázis-lekérdezéseket érdemes használnunk. Erre akkor is lehetőségünk van, ha a riportokat eredetileg nem adatbázisba, hanem CSV-fájlba mentjük. Ilyenkor ha figyelünk arra, hogy a riportfájlokat rendszerezetten, például a riportkészítés dátuma alapján elnevezett mappába készítse a szoftver, a riportáfjlokat egyszerűen adatbázisba importálhatjuk (Fájl / Adatbáziskezelő / Műveletek / Riport fájlok adatbázisba illesztése). Ez a folyamat automatizálható is a /CSV2SQL [folder] parancssori kapcsolóval.

Az adatbázisban aztán tetszőleges lekérdezést futtathatunk. Például ahhoz, hogy lekérdezzük a 2013. 06. 17-én /AUDIT kapcsolóval készített riportokból a számítógépek DMI adatait, használjuk az alábbi lekérdezést:

SELECT Item.IPage, Item.IGroup, Item.IField, Item.IValue, Report.RHost, Report.RDateTime
FROM Report INNER JOIN Item ON Report.ID = Item.ReportID
WHERE (((Item.IPage)='DMI') AND ((Report.RDateTime) Like '2013-07-16%') AND ((Report.RComplete)='True'));