Hogyan készítsek OSD panelt?

XE Product imageBE Product imageEE Product image

A Windows asztalán látható OSD panelen a rendszer adatait tudjuk megjeleníteni, többek között olyan érzékelőadatokat, mint hőmérsékletek, a hűtőventilátorok fordulatszáma, feszültség- és fogyasztásértékek. A megoldás hasonló a SensorPanelhez, ám azzal ellentétben csak szöveges információk felsorolására használható.

Az OSD panelt egyszerű konfigurálni. A Fájl / Beállítások / OSD pontjában tudjuk be/ki kapcsolni. A panelen az eszközök ikonjait is megjeleníthetjük, amiket alapesetben a címkék mellett láthatunk. A címkék kikapcsolásával és az ikonok megjelenítésével akár egy egyszerű, kompakt panelt kaphatunk. Ez persze csak abban az esetben lehet használható, ha nem jelenítünk meg sok azonos típusú elemet, mert akkor nem tudjuk biztosan megkülönböztetni, hogy melyik elem melyik eszközt mutatja.

Az elemeket balra vagy jobbra igazítatjuk, ízlés szerint.


Beállíthatjuk, hogy a penel mindig legfelül legyen, azaz ne takarják ki más ablakok, és átlátszóságot is adhatunk neki.

Az OSD elemek pontban konfigurálhatjuk, hogy mely elemeket akarjuk látni a panelen. A megjelenített szövegeket elemenként testre szabhatjuk: megadhatjuk a címke szövegét, betűtípusát, betűszínét és betűméretét. Amennyiben valamely elemnek átírtuk a címkéjét, de vissza szeretnénk állítani az eredetire, az „Alapértelmezett” gombra kattintva tudjuk megtenni. A jobb szélső oszlopban az OSD elem szövegének az előnézetét lehet látni.


Ha az elemek sorrendjén szeretnénk változtatni, a „Fel” és „Le” gombokkal tudjuk őket mozgatni a listában.