Hogyan lehet a CSV-riportokat adatbázisba importálni?

BE Product imageAE Product image

Az AIDA64 Business és Network Audit lehetőséget nyújt a CSV-fájlok adatbázisba importálására, így a korábban – vagy az adatbázishoz közvetlenül nem kapcsolódó gépeken – készült CSV-fájlokat könnyedén hozzá lehet adni a központi adatbázishoz.

Ha nem adatbázisban, hanem külön tárolt fájlokban gyűjtjük be a kliensektől az időzített jelentéseket, a következő lépéseket érdemes követni. Hozzunk létre a fájlba mentett riportok számára egy megosztott mappát „Módosítás” joggal, a klienseknek pedig adjunk kizárólag „Írás” NTFS-jogot. Ide másolhatja majd a gépeken futó AIDA64 az elkészült riportfájlokat. A mappa neve lehet például: \\SRVR2012\Shares\AIDA64_Reports.


Az összegyűjtött CSV-fájlokat később adatbázisba szervezhetjük, így a jelentések kezelése egyszerűbbé válik. Az AIDA64 Adatbázis-kezelőjében – mely az SQL adatbázisok karbantartására használható, és a már létező adatbázisunkból olvassa be a riportokat – lehetőség van arra is, hogy hozzáadjunk riportfájlokat az adatbázisunkhoz. Manuálisan a Műveletek menüpont alatt érhetjük el a riportfájlok adatbázisba illesztését: ilyenkor egy konkrét fájlt vagy a riportokat tartalmazó mappát kell megadnunk.


De ezt a műveletet parancssori kapcsolókkal automatizálhatjuk is. Használjuk a /CSV2SQL [mappa] paramétert a CSV-riportokat tartalmazó mappa beillesztésére az SQL adatbázisba. Ehhez a művelethez létrehozhatunk a központi gépen egy ütemezést, ami az elkészült riportokat begyűjti. A már egyszer importálásra került fájlok nem kerülnek be újra az adatbázisba.

Nyissuk meg a feladatütemezőt, majd a Művelet / Feladat létrehozása… menüpontot.

Az Indítás lapon található „Új” gombra kattintva hozzunk létre egy új indítási feltételt.


Adjunk hozzá egy új műveletet, amiben kitallózzuk a megosztásban lévő AIDA64-et, és megadjuk a szükséges kapcsolókat, például: \\SRVR2012\Shares\AIDA64BE\aida64.exe /CSV2SQL \\SRVREN\Shares\AIDA64_Reports\


Adjuk meg a szükséges jogosultságokat, és úgy állítsuk be a műveletet, hogy az akkor is lefusson, ha a felhasználó nincs bejelentkezve, de a számítógép fut:


Az adatbázisok beállításának a leírásaihoz kattintson ide .