Hogyan lehet a távoli gépek adatait lekérni?

BE Product image

Akárcsak a helyi számítógép esetében, a távoli számítógépekről is megtudhatunk minden információt az AIDA64 Business segítségével. A kapcsolódás alatt az oldalmenün és az információs ablakban is a csatlakozott számítógép adatait tekinthetjük meg a helyi számítógép adatai helyett.

Ne feledjük: e funkció használatához először konfigurálnunk kell a helyi tűzfalat !


A menüsor Távoli pontjában találjuk a Távoli rendszer-információ menüpontot. Ha erre kattitunk, megnyílik egy ablak, amelyben meg kell adnunk a távoli gép IP-címét vagy számítógépnevét.


Ugyanez a lehetőség elérhető a „Távoli számítógépek megfigyelése” modulból is, mely szintén a főmenü Távoli menüpontjából indítható. Ebben az esetben először fel kell deríteni hálózatot, majd ki kell választani az adott számítógépet, és a jobb gomb megnyomásával megjelenő menüben vagy a menüsor Távoli pontjában tudjuk aktiválni a távoli rendszer-információt.


Az AIDA64 a sikeres vagy sikertelen kapcsolódást a megfigyelést végző és a megfigyelt számítógép tálcájának értesítési területén egyaránt buboréküzenettel jelzi, valamint a kapcsolat ideje alatt az AIDA64 ikonja piros színűre vált. Az ikont és a buborék üzenetet a távoli számítógépen a /SILENT kapcsolóval el lehet rejteni.