Hogyan szűrhetek ki bizonyos fájlokat a számítógépekről?

BE Product imageAE Product image

Az AIDA64 Business és Network Audit kiadása rendelkezik fájlkeresővel, melynek segítségével fájlnév és/vagy kiterjesztés alapján kereshetünk állományokat a hálózatra csatlakozó számítógépeken. Ez a funkció rendkívül hasznos lehet például olyan szervezeteknél, ahol szigorú biztonsági előírások betartatására van szükség. A kereső használatával felkutathatjuk például a klienseken található zenefájlokat, és azok listáját elmenthetjük az egyes PC-krők készülő riportokba. Ahhoz, hogy a lista a riportokban megjelenjen, csupán be kell állítani a keresési feltételeket, és a Fájlkereső lapot fel kell venni a riportban szereplő oldalak közé.

A keresőben lehetőség van a keresési helyének megadására, illetve a keresendő fájlformátumok  kiválasztására. Amint lefuttatjuk a keresést, az Oldalmenü / Szoftver / Fájlkereső pontban rögtön látni fogjuk, hogy van-e olyan hangfájl a gépeken, amelyeknek semmi keresnivalója nincs ott. Ha szükséges, ezt követően az elérési út alapján megkereshetjük és törölhetjük a nem kívánatos állományokat –AIDA64 Business használata esetén akár távolról is, a Távoli rendszerinformáció funkció segítségével.


AIDA64 Fájlkereső beállítása

Ahhoz, hogy a fenti példában szereplő MP3-fájlokat megtaláljuk a számítógépeken, a következő lépésekre lesz szükség.

Nyissuk meg az AIDA64 beállításait, majd keressük meg a Fájlkereső menüpontot, és válasszuk ki a „Minden helyi lemez végigkeresése” opciót. Azzal, hogy a teljes szkennelést választjuk, biztosan ki fogjuk tudni deríteni, ha valamely számítógépen adott esetben tiltott MP3-fájlokat tárol valamely felhasználónk.


Most állítsuk be a fájlkereső szűrőjét:  engedélyezhetjük a „Hangfájolk” keresését, vagy akár az „Egyéb fájlok”-nál is megadjuk a keresett formátumot (*.mp3).


A fájlkeresési folyamat percekig is eltarthat, így ha ilyen információkra is szükségünk van a leltárhoz, akkor ajánlott ritkábbra, napi gyakoriság helyett inkább heti egyszeri riportkészítésre állítani az ütemezést.


A fent ismertetett lépéseket követve bármilyen adott nevű és/vagy kiterjesztésű állományt meg tudunk keresni a számítógépeken.