Hogyan tudom megadni, hogy milyen típusú adatok kerüljenek a riportba?

BE Product imageAE Product imageEE Product image

Az AIDA64 ebben a tekintetben nagy rugalmasságot biztosít. Ha az alapértelmezett riportprofilok sok olyan részletet is tartalmaznak, melyekre a leltárhoz nincs szükségünk – vagy éppen ellenkezőleg, számunkra fontos információk hiányoznak a riportokból –, hozzunk létre egyéni riportprofilokat! Ezek használatával pontosan meghatározhatjuk az AIDA64 számára azoknak az adatoknak a körét, melyeket fel akarunk venni a leltárba.

Egyéni riportprofil létrehozásához kattintsunk a Riport / Riport varázsló menüpontra, majd a „Tovább” gombra, és válasszuk ki az "Egyénileg kiválasztott oldalak" opciót. A megjelenő fastruktúrában – mely az AIDA64 oldalmenüjének másolata – a megfelelő jelölőnégyzetek bejelölésével kiválaszthatjuk a számunkra szükséges információkat. A Számítógép / Összegzés lapot mindenképpen válasszuk ki, erre szükség van a Leltárkezelő megfelelő működéséhez.


Ha végeztünk a kiválasztással, kattintsunk a "Mentés" gombra – így tudjuk elmenteni RPF-kiterjesztésű egyéni riportprofilunkat. Ha a szoftvert megosztásból futtatjuk, az egyéni profilt is egy megosztott mappába mentsük.

Az elmentett egyéni riportprofiljainkat aztán bármikor felhasználhatjuk a Riport varázslóban a „Betöltés fájlból” menüpontot kiválasztva, vagy ha a szoftvert parancsfájllal futtatjuk, a /CUSTOM <az egyéni riportprofil elérési útvonala> paraméter használatával.

Például: \\SRVR2012\Shares\AIDA64Business\aida64.exe /R /DATABASE /CUSTOM \\SRVR2012\Shares\AIDA64Business\profile.rpf

Ha az egyéni riportprofilunkhoz hozzáadtuk a Számítógép / Összegzés oldalt, de nincs szükségünk annak minden alapértelmezett elemére, ennek a tartalmát külön is testre szabhatjuk. Ehhez nyissuk meg a File / Beállítások / Összegzés menüt, és szűkítsük az összegzés lap tartalmát csak azokra az elemekre, amelyek a leltárhoz kellenek. Mindig az itt kiválasztott információk fognak megjelenni az AIDA64 oldalmenüjének Számítógép / Összegzés lapján ugyanúgy, ahogy az erről készült riportokban is.


Ha csak a Számítógép / Összegzés lap tartalmát szeretnénk a riportokban viszontlátni, a Riport varázslóban a „Csak Rendszerösszesítő” profilt válasszuk ki, vagy ha parancsfájllal futtatjuk az AIDA64-et, alkalmazzuk a /SUM paramétert.