Hogyan tudom rendszerezni a Windows eseménynapló-bejegyzéseket?

BE Product imageAE Product image

Az AIDA64-gyel a Windows eseménynaplóit is el tudjuk menteni a riportokba, ám a teljes eseménynapló riportba gyüjtése sok időbe telhet, és később is lassíthatja az adatbázis kezelését. A szoftver ezért lehetőséget ad arra, hogy a naplóbejegyzéseket szűrjük, megadhassuk, hogy milyen típusú események kerüljenek a riportba.

A beállításokat a Tartalomszűrés fülön lehet konfigurálni, ahol az eseménynapló, az IE-sütik és böngészési előzmények szűrését állíthatjuk be.

Az eseményeket szűrhetjük típusuk szerint (információ, figyelem, hiba, leltár), illetve beállíthatjuk, hogy az AIDA64 az összes eseményt vagy csak az elmúlt néhány nap eseményeit listázza ki. Figyeljünk arra, hogy ha az ütemezés napi szintűre van állítva, akkor a szoftver csak egynapnyi eseményt gyűjtsön össze, hiszen a korábbiakat fölöslegesen vennék fel újra a riportba.

Érdemes átgondolni, hogy milyen típusú eseményeket szeretnénk listázni, mert a teljes napló igen terjedelmes lehet. Az információ típusú események többnyire nem lényegesek, ezért e kategória megjelenítése alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, és jó eséllyel a figyelem típusú események listájára sem lesz szükségünk. Ezek kikapcsolásával jelentősen csökkenthetjük az eseménynapló-lista és így a készülő riport méretét.

Ha a szűrési beállításokat alkalmazzuk, az AIDA64 csak a feltételeknek megfelelő eseménynapló-bejegyzéseket fogja listázni, illetve elmenteni a riportokba. A Windows eseménynaplójának szűrt listáját az Oldalmenü / Beállítások / Eseménynaplók pontban tekinthetjük meg.


Az Internet Explorer sütik és böngészési előzmények szűrése pont alatt szintén be lehet állítani, hogy mely előzményekről és hány napra visszamenőleg szeretnénk információkat kapni. Ezeket a beállított szűrőfeltételek szerint az Oldalmenü / Hálózat aloldal megfelelő lapján listázza az AIDA64.