Szeretném feljegyezni és kezelni a számítógépeim árát és információit. Hogyan tehetem ezt meg?

BE Product imageAE Product image

Erre szolgál a szoftverben az úgynevezett „Eszköz profil”, amellyel számontarthatjuk a számítógépeink kézi nyilvántartást igénylő adatait. Itt olyan, az AIDA64 által nem kiolvasható, de a számítógép nyilvántartása szempontjából lényeges eszközinformációkat – például sorozatszám, beszerzés vagy javítás dátuma, felhasználó neve, elérhetősége stb. – adhatunk meg, melyek a leltárkezelőben meg fognak jelenni.

Ezeket az adatokat a központi gépen futó AIDA64-en kell konfigurálni a Beállítások | Eszköz profil pontban. Itt felvehetünk új profilokat, a meglévőket módosíthatjuk, vagy szükség esetén törölhetjük.


Új profil felvételekor vagy egy meglévő profil módosításkor megadhatjuk az alábbi képen látható információkat, illetve a „Mind” gomb megnyomásával (ami a számítógépnevet ALL-ra váltja) az összes géphez hozzákapcsolhatjuk a profilt. Figyeljünk arra hogy az összes gépre vonatkozóan megadott információk lesznek az elsődleges adatok, amik megjelennek a leltárkazelőben. Így itt csak olyan adatokat adjunk meg, amik Biztosan minden esetben azonosak.


A megadott Eszközprofil-értékeket a leltárkezelőben úgy találjuk meg, hogy kiválasztjuk az adott gépet.