Az érzékelők hibás értékeket adnak, hogyan tudom ezt kijavítani?

XE Product imageBE Product imageEE Product image

Ha egy vagy több hardver érzékelői hibás értékeket jeleznek az AIDA64 felé, akkor a szoftver által megjelenített érzékelőadatokat érdemes korrigálni. Azt, hogy az érzékelők mennyit „tévednek”, leginkább precíz mérőműszerekkel lehet megállapítani, de ilyenek azért nem találhatók meg minden háztartásban. Ezek híján a problémáról az interneten, szakfórumokban tudunk tájékozódni.

Ha már tudjuk, mekkorát téved az adott érzékelő, az AIDA64 Fájl / Beállítások / Korrekció menüpontjában tudjuk korrigálni a hibás értékeket. A korrekciót százalékos aránnyal és konkrét eltolási értékkel is megadhatjuk, mind pozitív, mind negatív irányban.


Ezzel az opcióval olyan esetekben tudjuk helyretenni a mérési adatokat, amikor közismerten hibás értékeket ad egy-egy komponens érzékelője. Ilyenkor nem csupán az AIDA64, hanem az összes megbízható hardvermonitorozó szoftver ugyanazt a hibás értéket mutatja. Az efféle hibákat legfeljebb a gyártók tudják javítani, például BIOS-frissítéssel.

Más eset az, amikor az AIDA64 jelzi hibásan az érzékelőadatot, és például más hasonló szoftver nem: ilyenkor kérjük, a hivatalos fórumban jelezze a hibát az AIDA64 fejlesztőinek. Érdemes, hiszen az ilyen bugokat a fejlesztők általában egy-két héten belül javítják.