E-mail

XE Product imageBE Product imageAE Product imageEE Product image
Ha e-mailben is szeretnénk értesítéseket kapni bármilyen riasztási eseményről, az e-mail beállításokat is el kell végezni. Itt kiválaszthatjuk az e-mail küldő protokollt, és megadhatjuk, hogy kiknek küldje el az adott számítógép a riportokat (címzett, másolat, titkos másolat). Ha TXT-fájlba mentjük riportjainkat, és engedélyezzük a „TXT-riportok beágyazása az e-mail törzsbe” opciót, akkor közvetlenül az e-mail törzsben fog megjelenni a riport tartalma.
Hálózati leltár készítése esetén az SMTP a javasolt e-mail küldő protokoll. Ezt a soron következő almenüpontban konfigurálhatjuk.

SMTP

Ebben a menüpontban konfigurálhatjuk az SMTP e-mail küldést. A levelezőfiók beállításához egy, levél feladójának mezőjében megjelenő nevet, az e-mail címünket, majd az ehhez tartozó kiszolgáló címét kell megadnunk. Ha nem az alapértelmezett 25-ös porton kommunikál a levelezőfiókunk, a port számát is adjuk meg! SMTP-hitelesítés használatára is van lehetőség, ehhez e beállításoknál adható meg a felhasználónevünk és jelszavunk.

Ha TLS-t akarunk használni Gmail SMTP esetén, kiszolgálónak az „smtp.gmail.com”-ot, portnak pedig a 25 vagy 587 értéket adjuk meg!
SSL használata - Titkosított csatornát alakít ki a kliens számítógép és a kiszolgáló között.
STARTTLS - Ez a módszer egy titkosítatlan csatornát képes automatikusan az SSL vagy TLS protokoll valamely verziójával biztonságossá tenni, ha a szolgáltatás ezt támogatja.