Riasztás

XE Product imageBE Product imageEE Product image

Az AIDA64 számos eseményről tud riasztást küldeni a felhasználónak, ezt a funkciót konfigurálhatjuk ezen az oldalon. Többek között itt kapcsolhatjuk be a riasztást, illetve megadhatjuk, hogy milyen időközönként kapjunk értesítést egy adott eseményről. Ez utóbbi beállítási lehetőség olyan esetekre vonatkozik, amikor a riasztási esemény hosszabb ideig fennáll, például egy ventilátor leáll, és nem indul el újra.

Riasztási eseményeket az „Új” gombra kattintva tudunk egy listából kiválasztani, illetve a már hozzáadott elemeket a „Módosítás” gombra kattintva szerkeszthetjük. A riasztási elemeknek egyedi címkét adhatunk. Meg kell határoznunk azokat a küszöbértékeket is, melyek elérése esetén a szoftver riasztást küld, ehhez ki kell tölteni „Az érték kisebb, mint” és/vagy „Az érték nagyobb, mint” mezőt.

Azt, hogy milyen módon kapjunk értesítést a riasztási esemény bekövetkezéséről, az „Intézkedések” fülön állíthatjuk be. Itt a következő lehetőségek közül választhatunk: figyelmeztető ablak megjelenítése; számítógép leállítása; általunk kiválasztott, WAV-formátumú hang lejátszása; általunk kiválasztott program vagy parancs futtatása; illetve értesítő e-mail üzenet küldése (ennek tárgy mezőjét is megadhatjuk). E-mail küldés esetén meg kell adnunk az e-mail küldési beállításokat a Beállítások / E-mail oldalon.